Пропагандистів дратує перехід громад Херсонщини до ПІДУ

4 месяца назад 0

Херсонська ОВА повідомила, що релігійна громада Різдва Богородиці, що у Хрещенівці Бериславського району, ухвалила рішення перейти від церкви московського патріархату до Православної Церкви України. Раніше таке ж рішення на своїх парафіяльних зборах ухвалили в Осокорівці, Миролюбівці, Високому та Антонівці.

Зрозуміло, що рішення виважене і нагальне, бо прийняте не у мирний і спокійний час, а під обстрілами, на які, до речі, своїх вояк благословляють московські попи. А от роспропагандисти, що цілком зрозуміло, такому рішенню не зраділи і страшно занервували. Окупаційний телеграм-канал «Новости Херсонщины», наприклад, дописався до того, що «чад Христових на правобережжі практично немає, оскільки хто виїхав у бік Росії, хто подалі від берегів Дніпра в Україну. На сходці були присутні лише боягузи з хрестом на пузі, шакали від влади і силових структур та націонал-ушлепки від громади».

А чому дивуватись? Раніше росія військовими діями в Україні змусила дві цілі країни — Швецію і Фінляндію подати заяви на вступ до НАТО. А релігійні громади чого мають чекати? Звісно, що у НАТО їх окремо не приймуть. А от у ПЦУ — з радістю. Також варто нагадати, що у Хрещенівці окупанти свого часу потрощили вищевказану церкву та розстріляли ікони (на фото — одна з них). Тож чи могло бути рішення парафіян іншим?

Богдан СТРАЖАК,