Протягом 11 годин тривала потужна масована дронова атака

4 месяца назад 0

Стартували дрони-камікадзе надвечір, а бойова робота закінчилася біля 4-ої ранку.

Про це інформкє пресслужба ОК "Південь".

В новорічну ніч сили протиповітряної оборони на півдні збили 51 БпЛА  типу "Shahed-131/136": 28 — на Одещині, 14 — на Миколаївщині, 5 — на Вінниччині, 2на Дніпропетровщині,  по 1 на Херсонщині і Кіровоградщині.

Очевидним пріоритетом ворога залишається припортова інфраструктура Одещини, велика кількість дронів була спрямована з моря у прибережну зону. В одному з припортових терміналів внаслідок влучання спалахнула пожежа, яку оперативно приборкано. Люди не постраждали.

Частину дронів близько опівночі ворог свідомо спрямував на житлові квартали спальних районів, де люди у власних домівках збирались родинами зустріти Новий рік.  Внаслідок падіння збитих БпЛА пошкоджено щонайменше 3 багатоквартирних висотних будинки, 3 приватні будинки, господарські споруди. Одна людина загинула, трьох ушпиталено.

На Миколаївщині влучання в інфраструктурний об'єкт спричинило потужну пожежу,  але вогнеборці вправно її ліквідували. Інформації про постраждалих не надходило.

На Вінниччині в Тульчинському районі уламками збитого ворожого  безпілотника пошкоджено гараж і скління кількох будинків. Люди не ушкоджені.