Рекрутинг у ЗСУ: названо вакансії, які користуються найбільшим попитом

5 месяцев назад 0

Рекрутинг у ЗСУ активно запрацював, і вже можна простежити, на які вакансії у претендентів найбільший попит. Заступник міністра оборони Наталія Калмикова назвала найзатребуваніші посади.

На першому місці – вакансії, пов'язані з  ІТ. Крім вакансій, пов'язаних із розвитком комп'ютерних технологій, великий попит і на роботу  штурмовиків . Незважаючи на ризики такої роботи, в штурмовики йдуть переважно добровольці. Також багато охочих працювати із  безпілотниками . Це великий та перспективний напрямок в Україні.

Зарплати на службі у ЗСУ відрізняються навіть на одній посаді, залежно від завдань, що виконуються. Чиновниця уточнила, що "вилка виплат", яку, наприклад, мають бійці "Азова", враховує зарплату "з бойовими і без бойових".

Ознайомитись із переліком доступних вакансій у ЗСУ можна наразі на онлайн-платформі Lobby X у розділі Army.

Там можна знайти роботу для представників різних професій – від мінометників та гранатометників до кухарів та програмістів. Для громадян з обмеженою придатністю та непридатністю до військової служби є пропозиції щодо роботи у штабі, починаючи від адміністраторів, закінчуючи перекладачами та юристами.

З усіма працівниками проводять співбесіди та у разі позитивної відповіді з ними підписується контракт. Представники більшості професій проходять також спеціальний інструктаж та навчання. На деякі вакансії кандидатів може бути сотні, тому рекрутинговий процес не завжди швидкий.

Невдовзі вакансії на цивільні спеціальності для роботи у ЗСУ з'являться і на порталі Work.ua, з яким Міноборони підписало угоду в рамках проєкту "Рекрутинг".