Робота є лише на цвинтарі — на окупованій Херсонщині розповіли, як виживають

6 месяцев назад 0

​На тимчасово окупованій території Херсонської області місцеві продовжують виживати в нелюдських умовах. Крім того, ЗС РФ та російські силовики п​родовжують вчинювати каральні дії щодо терору українців.

розпитали Ксенію, яка донедавна жила в Олешках, як там тримаються українці
Як виживають на окупованій Херсонщині На окупованій території у жінки залишилися родичі та близькі. За словами Ксенії, у місті майже місяць немає світла, а свічки — на вагу золота. 
"Роботи у місті немає. Лікарям та комунальникам зарплати не платять. А ось на кладовищі робота є завжди, бо щодня у місті хтось помирає. Якщо там декілька тисяч гривень платять за місяць, то вже добре. Однак розраховуються всюди в рублях. Молоді у місті майже немає. Більшість магазинів закриті, працюють лише два та іноді базар. Продукти дорогі" , — розповідає жінка. У місті, як додає жінка, велика проблема з інсуліном. Російська армія заборонила видавати ліки жителям без російського паспорта. Люди без громадянства країни-агресорки під особливою увагою — ЗС РФ до них безжальні.
"Військові регулярно проводять обшуки у будинках місцевих. Особливо "трусять" тих, хто не взяв їхнього паспорта. Одного разу окупанти навідалися до хлопця, який випадково побачив, як з даху багатоповерхівки запускали дрон. Військові його викрали. Уже 4 місяці нічого не чути про цього чоловіка. Називається, вийшов на балкон покурити…"  — резюмує Ксенія.

​Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що армія Росії почала викрадати тварин із заповідника "Асканія-Нова". також повідомлялося й про те, що на тимчасово окуповані території будуть відправлені каральні загони "Росгвардії". ​