Розмінування Чорного моря починається зараз

4 месяца назад 0

Через скільки років можна буде купатися без ризику в чорному морі

Розмінування Чорного моря починається зараз, констатує народний депутат Олексій Леонов. Принаймні Туреччина, Румунія та Болгарія роблять перші кроки в цьому напрямку

Румунія, Туреччина та Болгарія 11 січня 2024 року підписали угоду про створення Військово-морської групи з протимінних заходів у Чорному морі — MCM Black Sea.

Функціонування такої військово-морської групи дозволить значно зменшити рівень загроз в чорноморської акваторії, пов’язаних з хаотичним мінуванням РФ. Це дуже важливе рішення для України, і це ініціатива, до якої ми будемо прагнути приєднатися.

Проблема розмінування Чорного моря є надзвичайно актуальною для України, бо саме морським шляхом здійснюється найбільш вигідний варіант експорту нашої продукції. Росія, розуміючи всю вагу морського експорту для нашої країни, всіляко намагалася зруйнувати ці шляхи. Але, як зауважив Президент України Володимир Зеленський, "ми змогли забезпечити такий захист західній частині Чорного моря, який зараз дає змогу працювати нашим морським експортним коридорам".