СБУ повідомила про підозру двом колаборантам, які вступили до окупаційного «мвд рф» на Херсонщині

5 месяцев назад 0

Служба безпеки повідомила про підозру ще двом колаборантам, які вступили до створеного окупантами «главного управлєнія мвд Херсонской області».

Про це повідомляє пресслужба СБУ Херсонської області.

За даними СБУ, двоє мешканців міста Генічеськ погодились добровільно обійняти посади у так званому «мвд рф» Херсонської області з присвоєнням спеціальних звань «старший лейтенант полиции».

Один із колаборантів призначений на посаду «временно исполняющего обязанности следователя следственного отделения Генического районного отдела полиции главного управления мвд Херсонской области».

На цій псевдопосаді ворожий поплічник порушує кримінальні справи та проводить в них досудове розслідування, проводить обшуки та допити, пред'являє звинувачення у кримінальних процесах.

Інший колаборант — «исполняющего обязанности заместителя начальника следственного отделения Генического районного отдела полиции главного управления мвд Херсонской области».

За завданням окупантів він здійснює аналітичну та методичну роботу, відповідає за належну організацію роботи відділу, підбирає кадри до незаконно створеного органу, виконує доручення і завдання начальника відділу, а також проводить досудове розслідування у кримінальних провадженнях і за дорученням керівництва розглядає та вирішує заяви та повідомлення про кримінальні правопорушення.

Наразі колаборантам заочно повідомлено про підозру за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 7 ст. 111-1, ч. 2 ст. 28 (колабораційна діяльність) КК України.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ Миколаївської та Херсонської областей за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.