Ще одна депутатка Каховської міськради від Партії зелених України на Херсонщині достроково склала свої повноваження

9 месяцев назад 0

Наталія Москаленко, пенсіонерка, депутатка Каховської міської ради Херсонської області від Партії зелених України достроково припинила свої повноваження. Таке рішення на підставі її особистої заяви прийняв начальник Каховської міської військової адміністрації Віталій Немерець.

Про це повідомляє .

Рішення про дострокове припинення повноваження депутатки Каховської міської ради Наталії Москаленко від Партії зелених України прийняв начальник Каховської міської військової адміністрації Віталій Немерець. Відповідно до постанови Верховної Ради України від 13 грудня 2022 року саме він зараз має повноваження Каховської міськради, її виконавчого комітету та міського голови Каховки. Сама ж Каховська громада з 24 лютого 2022 року перебуває в тимчасовій окупації Російською Федерацією.

За інформацією з наших власних джерел, Наталія Москаленко вирішила добровільно скласти депутатські повноваження через «погіршення стану свого здоров’я, воєнні дії та постійні вибухи в Каховці». За словами мешканців міста, Москаленко досі залишається в окупації.

Наталія Москаленко входила до складу комісії з питань комунальної власності, ЖКГ, енергозбереження та транспорту Каховської міськради.
Від Партії зелених України до Каховської міської ради нинішнього скликання були обрані три депутати. Вони запам’яталися своєю найбільшою опозиційністю до влади міста.

Як повідомляв ЦЖР, в липні 2023 року достроково припинили свої повноваження дві депутатки Каховської міської ради Херсонської області: Олександра Аркуша, обрана від партії «Пропозиція» і Наталія Капустіна від Партії зелених України. Наталія Капустіна багато років була однією з найскандальніших активісток у Каховці. Вона боролася з кількома керівниками місцевої лікарні, влаштовувала численні акції протесту і виступала проти перейменування совєцьких вулиць міста під час декомунізації. Капустіна очолює місцеву громадську організацію «Дія», є фізичною особою-підприємцем та незаконно зареєструвала свій бізнес у російській юрисдикції.

Обрана від партії «Пропозиція» депутатка Каховської міськради Олександра Аркуша до липня 2021 року очолювала місцеве управління освіти. Аркуша відома тим, що була вірною ставленицею попереднього міського голови Каховки Андрія Дяченка, який запам’ятався численними скандалами і корупційними оборудками.