Сили оборони України утримують плацдарми на лівому березі Дніпра в Херсонській області — ситуація на напрямку

3 месяца назад 0

ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
На лівому березі Дніпра в Херсонській області Сили оборони України продовжують заходи з утримання завойованих плацдармів. Ба більше, українські захисники намагаються розширити ці плацдарми. Про це сьогодні, 17 січня, в ефірі телеканалу  заявив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.
За його словами, на лівому березі Дніпра російські окупанти безрезультатно намагаються атакувати, проводити штурмові дії, наступаючи на позиції українських військ, особливо в районі населеного пункту Кринки.

“Ворог намагається проводити здебільшого штурмові атаки піхотою, мінімізуючи участь бойової техніки, тому що бойова техніка знищується і нашою контрбатарейною артилерійською стрільбою, і, FPV-дронами, які дуже активно беруть участь у цьому технологічному етапі війни, особливо на лівому березі”, — розповів Братчук.
За його словами, по всій лінії бойового зіткнення ситуація залишається важкою, але українським підрозділам вдається її утримувати, максимально контролювати.

“Ворог нічого поки що зробити не може, але завдання стоїть у нього чітке — відкинути нас із цих плацдармів. Сподіваюся, що такі завдання, які стоять перед підрозділами Збройних сил України на лівому березі, будуть і далі виконуватися. Тому що саме ці плацдарми на сьогодні скували вороже угруповання “Дніпро” на лівому березі та на Херсонському напрямку. Тому ворог намагається наносити максимально удари з лівого берега по правобережжі, обстрілюючи насамперед населені пункти правого берега. Це і місто Херсон, це Славський, Білозерський райони”, — повідомив речник.Нагадаємо, на Херсонському напрямку українські захисники  заходи з розширення плацдарму. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити підрозділи Сил оборони із займаних позицій.