Скільки доведеться заплатити за власний куточок в Херсонській області

3 года назад 0

Вигідніше вкладати гроші в нерухомість, ніж нести в банк під відсотки або купувати ОВДП в Херсонській області.
Ціни на житло почали стрімко рости в десяти регіонах України. Темпи підвищення цін на нерухомість перевищують навіть ставки прибутковості цінних паперів і банківських депозитів.
За останні три роки в Україні величезними темпами дорожчає житлова нерухомість в столиці і в Київській області, на другому місці Вінниця та Хмельницький. Темпи зростання цін на житло в зазначених регіонах робить інвестиції в нерухомість більш вигідною, ніж в цінні папери і депозити в банках. Про це свідчить дослідження "Інвестиційна привабливість житлової нерухомості в регіонах України", яке було проведено групою компаній "Увекон".
Вигідніше вкладати гроші в нерухомість, ніж нести в банк під відсотки або купувати ОВДП (прим. Облігації внутрішньої державної позики України), в Дніпропетровській, Херсонській, Донецькій, Київській, Полтавській, Львівській, Луганській та Черкаській областях. Йдеться про інвестування в житло на первинному ринку.
Тільки з січня 2021 року в зазначених областях нові квартири подорожчали від 14,7 до 17,9 відсотків. Самі незначні темпи зростання на житло зазначалося в Закарпатській і Івано-Франківській областях — на 1,3% і 0,2% відповідно.
Ще швидше зростають ціни на житло в обласних центрах, лідером став Київ, де вартість нерухомості в 2021 році зросла майже на чверть. У Хмельницькому квадратні метри подорожчали на 19,1%, а в Дніпрі — на 17,9%. biz.today