Соболевський про евакуацію з Херсонщини: “Це не емоційне рішення, це необхідність”

7 месяцев назад 0

Рішення про обов’язкову евакуацію населення з низки прибережних громад Херсонщини було прийнято місцевою владою, зважаючи на складну безпекову ситуацію. Ворог активно гатить по вказаному регіону з важкого озброєння, щоденно є поранені та загиблі,  розповів в ефірі “Ми-Україна” перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

Він зазначив, що робота ОВА дає свої результати, в останні дні з деяких громад до 100 осіб виїжджають.

“Хочу нагадати всім, що це не було емоційним рішенням, мова йшла про населені пункти, які час від часу ворог масовано обстрілює, застосовуючи в тому числі важке озброєння, ті ж КАБи. Вони потужні і коли потрапляють у житлову забудову дуже багато руйнувань, маємо і загиблих і поранених” , – розповів він.

Соболевський наголосив, що дуже безвідповідально родинам залишатися в таких населених пунктах, як Киселівка, Ольгівка та Берислав, особливо якщо в них є діти.

“Обласна військова адміністрація першочергово організувала все для того, щоб допомогти цим людям виїхати. Це і безпечні маршрути, і транспорт, цим людям є куди їхати. Після того гуманітарна підтримка цих родин так само передбачена. Достатньо просто зв’язатися з місцевою адміністрацією або з обласною для того, щоб сказати, що “я готовий, моя родина готова, мені потрібна допомога”. Все інше – зроблять”, – зазначив заступник голови облради.

Він вкотре наголосив, що нині відбувається дуже обстрілів по вказаних населених пунктах , безпекова ситуація дуже складна. Найближчим часом, за його словами, вона наряд чи зміниться на краще.