Стала окупаційною головою села Велика Благовіщенка на Херсонщині — підозрюється депутатка селищної ради

6 месяцев назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур заочно оголошено про підозру депутатці  Горностаївської селищної ради від «ОПЗЖ» у державній зраді та добровільному зайняті посади у незаконних органах влади (ч. 2 ст 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомила пресслужба Каховської окружної прокуратури.

За даними слідства, у вересні 2022 року підозрювана добровільно погодилась керувати створеним окупаційною адміністрацією органом влади – «Великоблаговещенским территориальным поселением Горностаевской ВГА».
 
На цій посаді жінка заохочує місцевих жителів до співпраці із ворогом, спонукає обмінювати українські паспорти на російські. А місцевих фермерів та підприємців примушує перереєстровувати майно за законами рф, інакше погрожує «націоналізацією» їхніх підприємств.
 
Крім того, в її юрисдикції загальне управління комунальними підприємствами громади, адміністративні та організаційні функції.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.