Троє херсонок вибороли срібло на чемпіонаті Європи з легкої атлетики у категорії «мастерс»

7 месяцев назад 0

Троє жінок родом з Херсона вибороли срібло на ХХІ чемпіонаті Європи з легкої атлетики категорії "мастерс", який відбувався у Пескаро, в Італії. Вікторія Лазарєва та Карина Пронько – непрофесійні спортсменки. Взяти участь у змаганнях запропонувала їх тренерка, майстриня спорту міжнародного класу Людмила Пушкіна.

Майстриня спорту міжнародного класу з легкої атлетики  Людмила Пушкіна показує нагороди, з якими повернулась у рідний Херсон. Є медаль учасника чемпіонату, її вручали всім, хто брав участь, а срібло довелось виборювати.

"Така медаль була одразу, але хочеться і велику медаль, тому дівчаткам сказала добігаємо 21 навіть якщо умираємо. Вони старались, і отаку медаль отримав кожен за друге місце у командній естафеті три по 21 км 97 м", — говорить Людмила.
Італія. Учасники чемпіонату Європи з легкої атлетики у категорії "мастерс" Фото: надалаЛюдмила — вчителька фізичної культури школи № 44. До повномасштабного вторгнення була тренеркою з бігу. У неї займались непрофесійні дорослі спортсмени. Після 24 лютого вони роз’їхались. Але тренування не покинули й за кордоном.

"Віка у мене і продовжувала займатись онлайн, я їй писала планування і вона там змагалась по Словаччині, Карини я треную зараз доньку, 19-річну дівчину. Вони в Ірландії зараз і теж тренуємось онлайн", — каже Людмила. Троє херсонок вибороли срібло на чемпіонаті Європи з легкої атлетики у категорії "мастерс" Фото: надала
Вікторії і Карині Людмила запропонувала взяти участь у чемпіонаті Європи з легкої атлетики категорії "мастерс".

"Категорія "мастерс" — це люди які досягли 35 років і кожні п'ять років йде градація, з’їжджаються люди з усієї Європи та змагаються у своїй категорії. Я запропонувала їм зустрітись на чемпіонаті Європи. Вони без вагань приїхали та взяли участь. Такий нам був подарунок долі, що ми 1 жовтня, в останній день напередодні мого дня народження, створили таку команду, 35-40 років і я, яка свого віку, категорії 55 плюс, ми завоювали срібну медаль", — говорить майстриня спорту міжнародного класу.

Її команда до повномасштабної війни змагалась у напівмарафонах.

"Наприклад або у Дніпро, або у Вінницю поїхали моєю цією командою і там пробігли напівмарафон, то у Миколаїв пробігли напівмарафон. Вони не професійні спортсмени, не бігають швидко, але є така воля, щоб подолати себе, тому мені було цікаво, чи зможу я тренувати не професійних спортсменів, а просто любителів бігу",  — говорить Людмила Пушкіна. Італія. Херсонки вибороли срібло на чемпіонаті Європи з легкої атлетики у категорії "мастерс"  
Після чемпіонату Людмила повернулась до Херсона та продовжила тренування. Жінка говорить, що бігає щодня. Через безпекову ситуацію маршрути продумує заздалегідь.

"Бігаю, але нижче туди не спускаюсь до річки, бігаю туди до Степанівки, Чорнобаївки, на той шлях. Найбільше поки подолала 15 км, сьогодні було десять" , — каже жінка.

Припиняти тренування Людмила не планує. У її житті розповідає, були й марафонські забіги на 42 км 195 м. Бігати на такі дистанції перестала після травми спини, але спорт не покинула, бо без бігу себе не уявляє.
 
​Раніше заслужений майстер спорту з Херсона Микола Просторов взяв участь у чемпіонаті України зі стрибків на батуті. Він став кращим серед 68 спортсменів.​