В окупованому Скадовську росіяни вирішили поміняти склад «поліції»

2 недели назад 0

Російська окупаційна влада не задоволена тим, як працює так звана «поліція» у захопленому Скадовську, Херсонської області.

Як повідомляють джерела, які відстежують ситуацію на окупованих територіях, ухвалено рішення про заміну особового складу з колаборантів, які працюють у «поліції». Міняти планують не лише рядовий склад, а й керівництво.

Одна з причин переформатування окупаційної поліції  – неспроможність колаборантів справлятися з рухом опору окупації. Партизанський рух на окупованій частині Херсонщини активно працює. Ось, наприклад у районі Скадовська партизани знищили ППО російських окупантів. 

Окупаційну поліцію у Скадовську очолює Геннадій Старцев. У травні 2022 року, перебуваючи в окупованому росіянами місті, Старцев обійняв посаду керівника окупаційної поліції. Він займався комплектуванням цього репресивного органу та набирав людей. 
Старцев родом з Алчевська, Луганської області. До російської окупації він працював у сервісному центрі МВС, де займався видачею водійських посвідчень та реєстрацією транспортних засобів. 

22 листопада 2023 року Галицький районний суд Львова визнав колаборанта Геннадія Старцева винним у колабораційній діяльності та призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі та конфіскацією майна.

Судячи з вироку у нього не було ніякого спеціального звання у Національній поліції України.

Тепер окупанти збираються прибрати колаборанта з посади та поставити, ймовірніше за все, якогось завезеного з Росії правоохоронця. Зазвичай на окуповані території відряджають «спеціалістів» з категорії тих, кого не шкода, або тих хто «проштрафився». Бо прилетіти у будь-яку будівлю де перебувають окупанти або колаборанти, може у будь-який час.

У грудні минулого року у Скадовську, в результаті ракетного удару, було знищено трьох офіцерів  СКР: підполковника Дмитра Кацуби, майора Дмитра Катайкіна, капітана Микити Кравцова. Також було ліквідовано двох молодших сержантів: Сергія Науменюка та Олега Лебедева. Пропагандисти також повідомляють про поранених з СКР, росгвардії та воєнної поліції.