В Україні знеструмлені понад 600 населених пунктів — Укренерго

4 месяца назад 0

Через негоду в Україні знеструмлені 183 населені пункти в 4 областях. Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 454 населені пункти. Потепління зменшило рівень споживання електроенергії. Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів.
Про це повідомили в “Укренерго” станом на ранок 18 грудня.

Пропускна здатність високовольтних мереж “Укренерго” достатня для покриття наявного попиту. В східному регіоні відновили роботу високовольтної повітряної лінії, що вимикалась через негоду.

  • Знеструмлено через негоду 183 населені пункти в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Сумській. В Донецькій області 130 населених пунктів без енергопостачання більше доби.
  • Через технічні пошкодження є знеструмлені споживачі у Сумській області.
  • Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 454 населені пункти. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

“Через потепління рівень споживання електроенергії вчора, 17 грудня, був нижчим, ніж у попередню неділю, 10 грудня. Зростання температури на вулиці на 5 °C (2,4°C проти -2,6°C) зменшило добовий максимум споживання 17 грудня на 4,4% у порівнянні з 10 грудня” , — йдеться у повідомленні.
Проте загальний рівень споживання, за даними “Укренерго”, залишається високим. Це характерно для зимового періоду, але все ж створює додаткове навантаження на енергосистему. Тому все ще дуже важливо зараз споживати електроенергію ощадливо.

Експорт 18 грудня відсутній. Імпорт електроенергії здійснюється впродовж майже всієї доби зі Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг 6 371 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 694 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт