В Укренерго зробили заяву щодо відключень електроенергії з 18 жовтня

7 месяцев назад 0

Останніми днями деякі українські ЗМІ публікують інформацію щодо початку масових відключень електрики в Україні. Начебто із середи, 18 жовтня, компанія Укренерго почне застосовувати планові відключення електроенергії.

В Укренерго зробили заяву з цього приводу. У компанії заявляють, що наразі жодних підстав для відключення електроенергії згідно розроблених планів і графіків немає. Енергосистема країни знаходиться в цілком дієздатному стані, і ні про які відключення не йдеться. Аварійні відключення, а також планові вимкнення електроенергії можуть відбуватись лише в тому випадку, якщо відновляться російські ракетні атаки на українську енергосистему, і якщо вони досягатимуть цілей.

"Офіційно заявляємо, Укренерго не планує жодних обмежень споживання найближчим часом — якщо не будуть відновлені російські атаки на енергосистему" , — йдеться у повідомленні, яке компанія поширила у своїх соцмережах.
В Укренерго кажуть, що запущений фейк щодо початку відключень електроенергії вигідний ворогу. Через це він свідомо поширює таку інформацію, у тому числі й через українські ЗМІ, які подекуди дають неперевірені повідомлення. Причому деякі ЗМІ не обмежились лише усною інформацією, а взяли минулорічні сюжети, датовані серединою жовтня, в яких дійсно йшлося про вимкнення електроенергії. Адже саме тоді ворог розпочав масовані ракетні атаки на українську енергосистему. І тоді стан в енергетиці справді був таким, що довелося вдаватись до термінових вимкнень.

"Розпалювачі штучної паніки почали користатися тим, що зараз річниця початку масованих атак на українську систему. Вони використовують торішні відео і тексти, деякі сюжети переозвучують, додаючи додаткової брехні, і видають за свіжі справжні повідомлення" , — йдеться в інформації Укренерго.
У компанії просять не вірити у такі повідомлення. Адже зараз, крім війни на фронті, точиться ще й інформаційна війна. Генератори фейків намагаються розхитати суспільство ізсередини, посіяти серед людей зневіру і паніку.

"Будь ласка, користуйтеся офіційними джерелами інформації. Реальна інформація щодо відключень — лише на сайті, ФБ та Телеграм-каналі Укренерго та на офіційному сайті вашого обленерго чи у вашому особистому кабінеті споживача" , — роз'яснила прес-служба компанії.