В зоні відповідальності Сил оборони півдня продовжується щоденна потужна контрбатарейна боротьба

3 месяца назад 0

Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із позицій на лівобережжі Дніпра. Здійснив 7 безуспішних штурмів та зазнавши втрат, відійшов на свої попередні позиції. Наші воїни продовжують заходи щодо розширення плацдарму.

Про це повідомила пресслужба ОК "Південь".

Окупанти не припиняють вести аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів та продовжують авіабомбардування.

У Чорному морі 10 кораблів ворожого недофлоту, серед яких 2 підводних та 1 надводний ракетоносій, загальне спорядження — 16 "Калібрів". В Азовському морі на бойовому чергуванні 1 ворожий корабель.

Протягом бойової доби (з 7.00 до 7.00) ворог здійснив авіаційний удар із застосуванням тактичної авіації з моря. 2 крилаті ракети типу Х-31П, випущені в напрямку Одещини втратили свою бойову спроможність в повітрі. Руйнувань та пошкоджень не зафіксовано. По Херсонщині ворог активізував тактичну авіацію із запусків КАБів. 3 авіаційні удари із застосуванням 16 керованих авіабомб по Бериславу, Новобериславу, Шляховому, Миловому та Качкарівці призвели до руйнувань житлового сектору. 1 цивільна особа загинула, 2 поранено.

Противник не припиняє дроновий терор мирного населення прифронтових регіонів: застосував 16 FPV-дронів та скинув з БпЛА інших модифікацій стільки ж осколкових боєприпасів. Під дроновими атаками перебували Берислав, Берегове, Кізомис, Качкарівка, Саблуківка, Станіслав, Антонівка, Кринки, Михайлівка Херсонської області, а також Дмитрівка та Солончаки на Миколаївщині. В Саблуківці 1 цивільний загинув. В Бериславі дрон атакував спеціалізовану автівку ДСНС, поранено цивільного водія, ще однин цивільний поранений в середмісті на вулиці.

Ворог 8 разів вдарив артилерією по Херсону. Також були обстріляні Первомайське, Антонівка, Михайлівка, Станіслав, Садове на Херсонщині та Солончаки на Миколаївщині. Загинули 2 цивільні особи та 2 поранено.

Внаслідок ворожої агресії пошкоджено завод, автопарк, дитячий садок, 2 багатоповерхівки, близько трьох десятків приватні будинки та автомобіль.