ВАКС конфіскував активи осіб, пов’язаних з колаборантом Сальдо

2 месяца назад 0

Вищий антикорупційний суд України конфіскував активи чотирьох осіб, пов'язаних з колаборантом з Херсонської області Володимиром Сальдо.

Про це повідомила пресслужба ВАКС на своїй сторінці у . Як зазначається, суд частково задовольнив колективний позов Мін’юсту про конфіскацію активів чотирьох колаборантів у Херсонській області — Володимира Леонтьєва, Ігора Семенчева, Георгія Кальонова та Сергія Черевка.Сергій Черевко Георгій Кальонов Ігор Семенчев Володимир Леонтьєв Колегія суддів ВАКС застосувала до чотирьох осіб санкцію, передбачену пунктом 1-1 ч.1 ст. 4 Закону України "Про санкції". Усі вони є громадянами України, які долучилися до співпраці з представниками окупаційної влади країни-агресорки, Вони брали участь у плануванні та створенні підконтрольних російській владі адміністрацій. Вони обійняли керівні посади в цих адміністраціях російської федерації на тимчасово окупованій території Херсонської області, що пов’язано з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Вони також намагались поширювати юрисдикцію російської влади на окуповані території. Це є порушенням державного суверенітету та територіальної цілісності України, а також шляхом розповсюдження проросійської пропаганди.

Таким чином суд стягнув у дохід держави активи, якими вони володіють. Щодо цих активів фігуранти могли прямо або опосередковано вчиняти дії, які тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними.

Тепер апеляційна скарга може бути подана до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду впродовж п’яти днів з дня його проголошення.