Вчені визначили за скільки можна придбати щастя

6 лет назад 0

Психологи з'ясували, що певний рівень щастя забезпечує конкретна сума грошей. Під час наукового опитування в США виявилось, що для повноцінного щастя людям вистачить до $100 тис. щороку.

"Дослідження спростувало тезу, що щастя не можна купити за гроші. В ході дослідження серед 1,7 млн чоловік з 164 країн з'ясувалося, що певний рівень щастя забезпечує конкретна сума грошей. Кошти для щастя варіювались від країни. Згідно з результатами дослідження, коли досягається певна межа щастя, збільшення доходів призводить до зменшення рівня задоволення від життя", — йдеться в повідомленні.

Із збільшенням доходу зростають і потреби людини, яка, як правило, порівнює себе з іншими і починає соціальну гонку за певним статусом у суспільстві. В результаті це призводить до зниження емоційного рівня щастя.

Вчені підрахували точну суму, необхідну людині для щастя в залежності від місця його проживання. Так, наприклад, в США людині потрібно заробляти від $60 тис до $75 тис.

У Східній Азії, Західної і Північної Європи, Австралії і Нової Зеландії він становить близько $50,000, в той час як поріг нижче для іншої частини планети, за винятком Північної Африки і Близького Сходу, знаходиться між $110 тис і $125 тис.