Весна прийшла у прифронтовий Херсон: місто оживає попри обстріли росіян

2 месяца назад 0

Ілюстративний скріншот: uatv.ua
Вибухи у Херсоні вже давно стали буденністю. Російська армія обстрілює звільнене місто щодня, інформує .

Прифронтовий Херсон адаптується до реалій війни — попри регулярні обстріли з боку російської армії, місто живе та зустрічає весну.

“Люди хочуть зробити собі свято, тільки ми можемо його собі зробити та Збройні сили України. Херсон має жити навіть за таких умов”, — каже Галина, мешканка Херсона.
Сьогодні на місцеві ринки завезли квіти: особливим попитом у херсонців користуються тюльпани. Місцеві жителі не приховують — війна не перешкода святам.

“Війна війною, а кожен хоче привітати свою дружину, маму, дітей. Люди продають та люди купують”, — поділився херсонець, який прийшов на ринок за квітами.Нагадаємо, 11 листопада 2022-го року Збройні сили України увійшли до Херсона. До того місто знаходилося під російською окупацією — протягом більш як восьми місяців, практично від початку повномасштабної війни. Навіть після визволення місто регулярно обстрілюють російські окупанти. За даними керівника прес-офісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Толоконнікова, 50% багатоповерхівок у місті пошкоджено внаслідок обстрілів.