Військовий з Херсона Валерій Синявський отримав тяжке поранення і перебуває в реанімації.

8 месяцев назад 0

Відомий херсонський політичний та громадський діяч, підприємець, зараз військовий Валерій Синявський отримав тяжке поранення та наразі перебуває в реанімації.

Про це в Facebook 19 серпня повідомив колега Сінявського,  віськовий з Херсона Максим Негров.

"Друзі, прошу молитви та підтримки для мого товариша Валерій Синявський!! В бою отримав поранення (Зараз в шпиталі, доки без звʼязку. Молимось щоб лікарі підняли Валерія на ноги!! Блондин, ти вже пройшов пекло на Землі! Ми всі знаємо твій сталевий характер, ти витримаєш!! Ми всі з тобою!!!", — написав Негров.

Також інформацію про поранення Синявського підтвердила відома громадська діячка, голова правління в Фонд громади міста Херсон "Захист" Лариса Польська:

"Війна розставляє чітко хто є хто з  херсонців …Валерій Синявський і до війни був надзвичайно активною людиною, за що деякі його троллили, намагались принижувати…
Принижували ті, хто відсиджується зараз у безпеці, а Валерій пішов воювати за нас з вами, потапив у полон, відчув весь ад полону, а після звільнення з полону і недовгої реабілітації знов пішов на фронт.
Побратими повідомляють, що Валерій поранений важко, в реанімації… Дай Боже йому одужати. Він — сильна людина, і сподіваюся на те, що встане на ноги! Вірю в це!!!", 
— повідомила у facebook Польська.

Нагадаємо, що Херсонець Валерій Синявський 9 місяців перебував в окупації, після звільнення рідного міста вступив до лав ЗСУ та захищав Україну в боях з окупантами під Бахмутом.  22 лютого 2023 року він та ще 10 бійців ЗСУ потрапили в полон до ПВК "Вагнер".

Як виявилось пізніше, причиною цьому став боєць, який знаходився на спостережному пункті, виявив ворога, але не зміг попередити побратимів.

25 травня Синявський повернувся з полону разом з 106 побратимами. Після реабілітації в одному з військових шпиталів, де йому надали психологічну та медичну допомогу, Валерій Синявський повернувся у лави ЗСУ.