«Висадились, аби підняти дух людей в окупації»: Гуменюк розповіла, як ЗСУ підняли прапор на лівобережній Херсонщині

8 месяцев назад 0

Керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк в коментарі Суспільному підтвердила, що українські військові підняли на лівобережжі Херсонщини прапор України.

"Наші підрозділи висадились на лівий берег, аби підняти дух людей в окупації для того, щоб означити, що лівий берег — це Україна. Військові повернулись, прапор тримається, триває контрбатарейна боротьба", — сказала Гуменюк.

У коментарі Суспільному військовий оглядач Владислав Селезньов повідомив, що на лівобережній Херсонщині, Кінбурнській косі працюють українські розвідники.

"На лівому березі Дніпра існують декілька плацдармів, де знаходяться воїни ЗСУ, які ведуть оборонні бої. У військ РФ нічого не виходить, скільки б не намагалися вони відтіснити українських воїнів. Кількість плацдармів буде збільшуватись ", — говорить оглядач.

За його словами, важко говорити чи призведе це до атаки української армії на південь Херсонської області, бо надто серйозна операція, під назвою "форсування Дніпра". Нинішні події, це акт символізму.
Раніше Суспільному підтвердили підняття українського прапора на лівому березі Дніпра на Херсонщині поруч із Антонівським мостом два джерела у Збройних силах. Відеозапис із підняттям прапора був оприлюднений херсонським виданням "Мост".

На ньому військові показали щоглу з тризубом, на яку вони натрапили на території дачного кооперативу "Шляховик". Воїни підняли на неї
національний прапор під гімн України.