Воєнні розвідники і благодійники передали допомогу мешканцям прифронтових міст

5 месяцев назад 0

Днями мешканці однієї із громад постраждалої від війни Херсонщини отримали чергову партію гуманітарної допомоги від Благодійного фонду «Вогонь запеклих не пече», Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Перевірена часом співпраця благодійників і воєнних розвідників, їх спільні зусилля та щире бажання сприяти відновленню українських громад приносять свої плоди та відкривають нові можливості. Цього разу вдалося реалізувати запит місцевої влади однієї з громад і передати на баланс ОТГ маловантажний фургон. А колективу Головного управління Нацполіції в Херсонській області благодійники передали шість потужних газових обігрівачів, портативні зарядні станції та електричні акумулятори.

"Передана нам автівка допоможе вирішити багато транспортних питань для покращення життя в непростих умовах. Тому громада щиро вдячна за допомогу та людяність і волонтерам, і нашим військовим розвідкам, які вкотре надали нам допомогу" , — розповіла начальниця однієї з військово-цивільних адміністрацій пані Людмила.

Коли тандем волонтерів і розвідників вчергове навідується до громад Херсонщини, до людей, які вимушено залишилися жити поблизу району бойових дій, вони вже не називають їх гостями, а зустрічають як рідних. І не тільки тому, що вони неодноразово надавали суттєву матеріальну допомогу. До речі, попередній гумконвой доправив найбільш вразливим верствам населення гігієнічні набори, а ще 30 сучасних планшетів для онлайн-навчання дітей.

Місцеві кажуть, що кожен такий приїзд — це ще й відверта розмова, моральна підтримка і суттєва психологічна розрада добрим словом і щирою опікую.

"Особлива подяка хлопцям Кирила Буданова за те, що між важкими бойовими буднями знайшли час і доставили разом з благодійниками необхідні нам речі" , — висловилась староста одного із сіл Діна Василівна.

За словами представниці БФ «Вогонь запеклих не пече» Олени Мілош, з кожним днем горизонти допомоги Фонду розширюються: «Адже з різних куточків України постійно надходять нові звернення. Одне із нещодавніх — з багатостраждальної Донеччини. На ньому й сфокусуємося після Херсонщини. Адже гуманітарної допомоги конче потребують мешканці Миколаївської територіальної громади, що поруч з фронтом, особливо — понад 600 осіб з інвалідністю» .