У Херсоні кавун пробився скрізь асфальт і дозрів

8 месяцев назад 0

У Херсоні на центральному ринку сталося справжнє диво: серед груди асфальтних плит пробилася насінина-символ Херсонщини – соковитий кавун. Ягода не лише здолала важку перешкоду, а й виросла великою та встигла дозріти. Попри те, що поруч розташований ринок, ніхто з херсонців ягоду не зривав й не посмів знищити. Кавун спокійно ріс, ніби натякаючи на те, що, як і він, херсонці невдовзі проженуть російських окупантів зі своїх земель й у регіоні знову завирує життя.

На опублікованому відео з кавуном можна помітити, що довкола ягоди — зруйновані, вигорівші будівлі, понівечена дорога та тротуар. Але все це не завадило кавуну дозріти. Він виріс великого розміру, й, судячи зі дзвінких звуків, вже дозрів.
 
Чому в Україні так люблять херсонські кавуни Для вирощування кавунів Херсонщина має регіональні особливості – кліматичні та ґрунтові умови добре підходять цій баштанній рослині. Тому в області кавуни виростають великими та смачними. До повномасштабної війни в Херсонській області щорічно збирали понад 50% урожаю кавунів в Україні.

Кавун став символом Херсона. І коли 11 листопада 2022 року наші військові заходили у визволене місто, в соцмережах влаштували флешмоб із зображенням кавуна.