У Херсоні обговорювали нові норми харчування у закладах дошкільної освіти

2 года назад 0

Управлінням освіти особлива увага приділяється забезпеченню якісного харчування дітей у закладах освіти. Чергове засідання робочої групи щодо упровадження нових норм харчування у закладах дошкільної освіти відбулося на базі закладу дошкільної освіти №5. На ньому обговорювалося запровадження нового Порядку надання послуг з харчування у закладах дошкільної освіти, затверджених постановою Кабінету Міністрів України №305 від 24.03.2021 р.
З моменту створення робочої групи щодо упровадження нових норм харчування у садочках проведено 4 засідання, на яких опрацьовано нововведення в організації харчування, розроблено заходи щодо упровадження чотиритижневого сезонного меню, рекомендованих МОЗ для використання в закладах освіти, розроблено технологічні картки. При цьому враховано досвід медичних працівників, режим роботи кухарів, внесено коригування до орієнтовного меню для ЗДО щодо заміни деяких страв.
Була врахована також думка батьків дітей, які потребують дієтичного харчування. Відбулося анкетування батьків, результати якого використали під час розроблення перспективного меню.
Пресслужба Херсонської міської ради