У Херсоні поліцейські відпрацювали з дітьми алгоритм дій під час сигналу «Повітряна тривога»

3 месяца назад 0

У Херсоні, який щодня потерпає від збройних атак російської армії, працівники ювенальної превенції та вибухотехніки провели для дітей вкрай важливе безпекове заняття. З юними жителями міста відпрацювали алгоритм дій при сигналі «Повітряна тривога», правила евакуації з приміщення, діти дізналися як діяти при виявленні підозрілих предметів. Хлопчикам і дівчатам пояснили, що знання та дотримання цих правил може врятувати їх життя та здоров’я.

Про це звітує пресслужба поліції Херсонської області.

Через складну безпекову ситуацію заняття проводили в укритті. Основні правила безпеки херсонські діти знають, адже пережили окупацію та нині живуть під ворожими обстрілами. Але цього разу поліцейські провели тренувально-евакуаційні дії, відтворили різні ситуації, в яких можуть опинитися діти на вулиці. Маленькі херсонці одягали засоби захисту – каски та бронежилети.
Ювенали пояснили їм, де краще ховатися, якщо обстріл застав на вулиці, які місця є небезпечними. Як за відсутності дорослих поводитися вдома при повітряній тривозі, як важливо дотримуватися правила "двох стін". Повторили телефони екстрених служб та правила надання першої домедичної допомоги.
Працівник вибухотехнічного відділу продемонстрував дітям макети вибухонебезпечних предметів та розповів про смертельну небезпеку, яку вони становлять. Акцентував увагу дітей, що після обстрілів ні в якому разі не можна брати до рук небезпечні знахідки, а негайно повідомити про подію дорослим чи зателефонувати на «102» або «101».

Діткам нагадали, що у разі небезпечної ситуації вони мають телефонувати в поліцію, їм обов’язково прийдуть на допомогу або підкажуть, як діяти.