У Херсоні попрощаються із Анатолієм Хоменком

2 года назад 0

Херсонський міський голова Ігор Колихаєв, депутати міської ради та виконавчі органи висловлюють глибокі співчуття рідним та близьким заступника міського голови Анатолія Хоменка, якого вчора не стало на 62-му році життя.

Анатолій Хоменко народився в 1960 р. Навчався в Херсонському державному педагогічному університеті (нині ХДУ) і в ХНТУ.
У 2015 році очолив Херсонське регіональне представництво Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine).

З липня 2010 по грудень 2021 року обіймав посаду заступника голови Херсонської облдержадміністрації з питань економіки, фінансів, зовнішньоекономічної діяльності, житлово-комунального господарства, надзвичайних ситуацій, паливно-енергетичного комплексу, транспорту, зв’язку, промисловості і розвитку інфраструктури.

За час роботи Анатолія Хоменка на цій посаді був реалізований ряд значущих для міста та області проєктів (овочесховище «Грін Тім», завод з виробництва гофро-тари «Дунапак-Таврія», ТРЦ «Фабрика», розроблений бренд Херсонської області та ін.).

28 січня 2022 року Анатолія Хоменка призначили заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. Саме на цій посаді Анатолія Хоменко застала війна, що почалася 24 лютого. Щодня, знаходячись на роботі, він займався важливими питаннями життєдіяльності міста. У кризових умовах організував безкоштовну роздачу хліба, підтримував роботу ключових підприємств міста. Особисто виїжджав на аварійний ремонт електромереж і газопроводу у смт Антонівка. У найкоротші терміни організував усунення цієї аварії.
Прощання із Анатолієм Хоменком відбудеться 18 березня, з 12:00 до 13:00 у Свято-Духівському соборі (вул.Преображенська, 36).

Вічна пам’ять Анатолію Семеновичу.