У Херсоні пройшла репетиція акторів-аматорів

3 года назад 0

23 вересня херсонці, які придбали ролі на аукціоні, прийшли на репетицію вистави. Навесні обласний музично драматичний театр ім. Куліша в рамках експерименту продав їм право зіграти героїв роману Ільфа і Петрова "12 стільців".
Відчути себе справжніми артистами та зіграти у прем’єрній виставі зможуть 15 херсонців, які придбали ролі на аукціоні, що проводили в обласному театрі. Для професійних акторів, говорить режисер Сергій Павлюк, залишили тільки три ролі, всі інші зіграють новачки.
Вікторія Новицька – головна редакторка літературного журналу. На великій сцені, розповідає жінка, виступатиме вперше. Їй дістала роль поета Нікіфора Ляпіса-Трубецького, яку переробили на жіночу.
" Роль мені просто подарували. Я, як кожна дівчинка напевно, з дитинства мріяла зіграти якусь роль у театрі чи кіно, завжди хотіла потрапити на обкладинку глянцевого журналу і займатися чимось таким важливим, що залишить слід в історії культури. Мій чоловік про це знав і зробив мені такий подарунок ", — говорить Вікторія Новицька.

Продавали ролі на двох аукціонах, розповідає генеральний директор театру Олександр Книга, стартувала ціна від 12 тисяч гривень.
" Ідея виникла у нашої молоді. Вони запропонували, щоб якимось чином збурити соціум херсонський, привернути увагу до театру і втілити мрію тих людей, які мріяли, але в силу якихось обставин ніколи не могли потрапити у театр. Ідея виявилася цікавою, вона отримала резонанс певний і до нас прийшли люди, які із задоволенням ходять на репетиції, їм це подобається ", — розповів Олександр Книга.
Першим на репетицію прийшов Кирило Доценко, у виставі, розповідає чоловік, грає роль протилежну його життю.
" Я працюю адвокатом. В принципі сама професія передбачає те, що потрібно акторську майстерність опановувати. Дізнався від своїх друзів і взяв участь в аукціоні. Дісталася роль Монтера Мечникова. Хоча сам не п’ю, але граю роль людини, яка любить випивати ", — каже Кирило Доценко.
До вистави готуються і професійні актори театру, якщо хтось з аматорів не зможе виступити у виставі. Прем’єра відбудеться 24 грудня цього року. Квитки на виставу у театрі планують продавати з жовтня.
Суспільне Херсон