У Херсоні створено виставку сучасної війни

4 месяца назад 0

Співробітники Херсонського обласного краєзнавчого музею продовжують збирати експонати для виставки «Херсонщина незламна», присвяченій сучасній війні.

Музей формує виставку з історії війни, яку ми всі пишемо сьогодні. Реактивні снаряди, міни, керовані авіабомби – усе це щодня несе смерть і руйнування в Україну. Особливо потерпає від обстрілів правобережна Херсонщина. Завдання музею – документувати та збирати факти терористичних дій з боку Росії.

Як в Херсонському обласному краєзнавчому музеї, нещодавно отримали фрагменти снарядів і мін, якими російські загарбники обстріляли села Мала Олександрівка й Давидів Брід. Також у музеї є частина керованої ракети, що влучила в освітній заклад у Викопопіллі.
Смертоносні предмети передав до музею заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Володимир Клюцевський.

«Оглянувши експонати, розумієш, що в ерефії – застаріле озброєння, є чимало радянського дрантя, яким вона воює, та уламки ракет і снарядів минулого століття, якими окупанти бʼють по нашій області», – зазначив Клюцевський.

Нові експонати доповнять виставку «Херсонщина незламна» і стануть красномовними доказами злочинів російської армії на території нашого краю.


Фото зі сторінки у Фейсбук Володимира Клюцевського