У Херсоні відбулося закриття Всеукраїнського форуму військових письменників

6 месяцев назад 0

До дня звільнення Херсона від російської окупації у місті відбулася зустріч учасників п’ятого  Всеукраїнського форуму військових письменників. Про це  на фейсбук-сторінці об’єднання.

Херсонські автори зачитали свої твори, присвячені окупації та звільненню регіону.
 
Співзасновниця форуму, директорка Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Р. Іваничука Тетяна Пилипець розповіла  Читомо , що ідея проведення гостьового форуму в Херсоні виникла, коли заступниця міського голови Херсону Світлана Думанська перебувала в евакуації у Львові під час окупації Херсона.  Задум форуму полягав у тому, що ті письменники-військові, котрі перебувають на південному фронті, змогли приїхати до Херсона, а решта — долучитися онлайн.
 
Заходи під час форуму відбувалися у 3 різних локаціях-укриттях, місце і час учасникам повідомляли окремо через безпекові причини.  «До Херсона ми приїхали в гості» , — зазначила Пилипець.
 
Серед учасниць форуму: письменниця, майорка Олена «Ластівка» Мокренчук, авторка і волонтерка Ольга Криштопа. До форуму також долучилися місцеві автори. Головною подією форуму стала презентація книжки «Герой моєї країни» про генерала Михайла Драпатого, котрий був одним з визволителів Херсона.
 
Всеукраїнський форум військових письменників  був заснований 2018 року у Львові на базі обласної бібліотеки для юнацтва ім. Романа Іваничука. Форум заснували з метою надання письменникам-військом окремого майданчика для популяризування їхніх книжок. Засновники форуму — письменниця Тетяна Пилипець, полковник Володимир Скоростецький та журналіст, військовий Владислав Якушев. Форум відкрили 6 травня, на День піхоти.
 
Деякі заходи традиційно відбуваються в Національній академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного та Львівського ліцею імені Героїв Крут. Щоразу під час форуму відбувається виїздний день в одному з прифронтових міст.