У Херсоні знову протестували моряки

3 года назад 0

Мороз і хурделиця не стали на заваді морякам у Херсоні. Вони знову вийшли на протест. Декілька десятків людей по-черзі перекривали проспект Ушакова та вулицю Потьомкінську, а також мітингували під «білим будинком». Таким чином представники галузі підтримали всеукраїнську акцію протесту. Меседж незмінний, як і минулого разу, мітингувальники наголошують на тотальній корупції у сфері дипломування моряків.

Також стало відомо, що вчора з  представниками «Українського об’єднання моряків» зустрілися керівництво ОДА, обласної ради, нардеп Павло Павліш, очільники Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі та Херсонської державної морської академії.

Моряки передали звернення до керівництва держави із закликом вплинути на ситуацію. Заступник голови Херсонської облради-керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський зазначив, що відповідне звернення вже підготовлене. Т.в.о. голови Херсонської ОДА Сергій Козир доручив створити робочу групу для напрацювання необхідних заходів на рівні області щодо подолання корупційних схем у морській галузі.

Народний депутат Павло Павліш зазначив: «Я напишу звернення на Президента і Прем’єр-міністра, щоб вони втрутилися у вирішення цієї ситуації». Також представники різних гілок влади закликали моряків платити податки в Україні, а не де-інде.

Марина САВЧЕНКО.

Новий день