У Каховському районі на Херсонщині лікарні переповнені

3 года назад 0

Лікарні у Каховці та Новій Каховці переповнені хворими на коронавірус, через це є висока потреба у кисні. Де вже відчувається його дефіцит, ситуацію з’ясовувало Суспільне.
У Каховській центральній міській лікарні, яка перепрофільована для лікування хворих на ковід, на сьогодні діє 76 кисневих точок, розказує Андрій Федотов, виконувач обов’язків директора лікарні: " Хворі, які не потрапляють під цей кисень, лікуються кисневими концентраторами, яких у нас на обліку 59. У нас зараз передбачено 199 точок під кисень, які ми можемо дати людям. Тобто у нас в принципі вистачає зараз цього обладнання, але воно може ламатися, тому зараз іде перерозподіл концентраторів. Сьогодні ми заберемо 17 концентраторів у Рогачику, Лепетисі, Високопіллі ", — каже Федотов.
Олександр Молчанов працює в реанімації. Чоловік говорить, лікарня на 100 відсотків завантажена.
" Ситуація з ковідом зараз тяжка, з кожним днем кількість пацієнтів збільшується, але поки справляємося. Якщо брати до уваги минулу хвилю ковіду, то зараз тяжкість хворих набагато більша. Що стосується концентраторів, треба збільшувати цю кількість ", — каже Молчанов.
Нова Каховка. У цій лікарні для хворих на ковід було 170 ліжок, говорить керівниця. Зараз їх кількість довелося збільшити. " Ми кардіологічне відділення перенесли у мікрорайон Сокіл, там розмістили, і зараз кардіологічне відділення повністю перепрофільоване під лікування ковідних хворих, тобто додалося 15 ліжок. Зараз у нас лікується 183 людини з захворюванням на ковід і на пневмонію, із них 135 саме на коронавірус, інші люди на коронавірусну пневмонію ", — говорить генеральна директорка Новокаховської міської лікарні Наталя Гончарова.

Головна проблема у цій лікарні, говорить генеральна директорка, — нестача кисню. Сьогодні є домовленості про постачання його з інших підприємств, а також з Миколаєва. " Чому такі великі розходи кисню? Тому що люди потребують його майже вдвічі більше, ніж минулого року. Це — одна тема, а друга – у нас, окрім того, що працює киснева станція, у нас кожен день іде по 130 балонів ", — каже Гончарова.
Кількість хворих збільшилась удвічі порівняно з аналогічним періодом минулого року, говорить Наталя Гончарова. Із 580 людей, які опинилися у лікарні через ковід, 9 були вакциновані, інші ні – говорить лікарка.
Суспільне Херсон