У Новій Каховці з початку 2024 року стало в рази більше російських військових, — мер міста

3 месяца назад 0

У Новій Каховці після Нового року відбулась ротація — у місто прибуло набагато більше військових, більшість з них — молоді хлопці.

Місцеві повідомляють, що ті часто пиячать та бʼються між собою. 

Про це Новини.LIVE повідомив міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко. 

У Новій Каховці побільшало російських військових У місто після Нового року заїхало дуже багато російських військових. Місцеві нарікають, що такої кількості раніше не було.

"Там вони, наприклад на проспекті Дніпровському, позаймали всі квартири. І там десь хтось пішов перевірити, чи їхню квартиру не забрали, то кажуть, що всі пʼють, бʼються між собою" , — розповів мер Нової Каховки.

До того ж, більшість хлопців, за свідченнями місцеви, є доволі молодими за віком. 

Також у місті постійно чути, як росіяни ведуть вогонь проти ЗСУ.

"Через місто постійно у бік Кринок летить. Чутно вистріли, чи це гарматні постріли, чи це Гради, чи вертольоти/літаки долітають до території з боку Чернянки. І на той бік, на правий, обстріли ведуть постійно" , — повідомив Володимир Коваленко. 

Найбільше на постійні військові дії окупантів нарікають мешканці таких населених пунктів, як Обривка, Маслівка, Тополівка, а також Піщане, де серед ночі на вулиці виїздять танки, ведуть години півтори обстріл, а потім знову ховаються. 

Нагадаємо, обстріли у Новій Каховці активно лунають від початку 2024 року. На початку січня навіть зникав звʼязок та світло.