У повітряному командуванні «Південь» розповіли як херсонські зенітники полюють на ворожі цілі

1 месяц назад 0

У бойовій роботі мобільних вогневих груп особливе значення має командна робота. За злагодженість дій воїнів при відбитті ворожих атак відповідає старший розрахунку.

Історію про херсонських зенітників  Служба зв’язків з громадськістю повітряного командування "Південь".

Олег — воїн Херсонської зенітної ракетної бригади. Служить у Збройних Силах України за контрактом вже десять років.У 2016-му та 2019-му в складі зенітного ракетного підрозділу виконував бойові завдання у зоні проведення АТО та брав участь в операції Об’єднаних сил.

Зараз він — старший розрахунку мобільної вогневої групи, що збиває ворожі повітряні цілі.

Команда бійців Олега незмінна з осені 2022 року.

На їх рахунку три знищені ворожі ракети та два ударні безпілотники.

"Бойова робота не обмежується збиттям ворожої повітряної цілі"  — розповідає Олег. "Це також аналіз того, як ворог нападав. Росіяни щодня винаходять нові шляхи для своїх вбивчих ракет і безпілотників. А ми щодня визначаємо місця із яких ефективніше їх уразити." 

Так, після проаналізованого, в ніч на 8-ме березня, ця мобільна вогнева група зайняла більш вигідну бойову позицію і вразила у південному небі два смертельних "подарунка" від росіян – ударні дрони "Shahed 136/131".

"Безпосередньо стріляв я, але на результат працював весь наш розрахунок. Це командна робота. Скажу без перебільшень: кожен воїн у мобільній вогневій групі важливий і вклад кожного у збиття дронів та ракет — неоціненний.Судячи з решток БпЛА, ворог намагається зробити їх більш непомітними. Але, ми їх збивали й будемо збивати. І безпілотники і ракети!", — впевнено каже Олег.

За бойову роботу воїн нагороджений Президентом України орденом «За мужність» III ступеня.

Цю відзнаку вважає не особисто своєю, а всієї мобільної вогневої групи.

"Не втомлюся казати, що ми команда. Виконувати бойову роботу з такими побратимами — для мене велика честь!"

Продовжуємо боротьбу з окупантами!