У Великій Олександрівці ювенальні поліцейські подарували діткам світловідбиваючі браслети та нагадали Правила дорожнього руху

6 месяцев назад 0

Працівники відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини відвідали Велику Олександрівку, щоб нагадати найменшим її мешканцям Правила дорожнього руху та подарувати світловідбиваючі браслети. Всі діти приїхали на заняття на власних велосипедах, аби на практиці закріпити правила руху для велосипедистів.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

Спочатку кожній дитині ювенали одягнули на руки яскраві кольорові браслети, щоб вони були помітні кермувальникам. Потім хлопцям та дівчатам пояснили чому необхідно використовувати такі елементи на одязі і як вони можуть допомогти уникнути трагедії на дорозі. Їм вкотре нагадали якими дорожніми знаками та сигналами світлофора регулюється рух транспорту і пішоходів, пояснили як правильно та безпечно переходити дорогу. 

Поліцейські розповіли, що рухатися по проїжджій частині на велосипедах дозволяється з 14-річного віку і з цього часу велосипедист є повноправним учасником дорожнього руху, який повинен знати і дотримуватися усіх правил.

Поліцейські продемонстрували дітям попереджувальні сигнали, які має подавати велосипедист під час руху перед зупинкою, перестроюванням, поворотом або розворотом. Потім діти на шкільному стадіоні відпрацювали маневри, що передбачувані та зрозумілі іншим учасниками дорожнього руху, тренувалися подавати знаки велосипедиста та виконували завдання поліцейських.

Подібні заходи ювенали проводять у всіх деокупованих населених пунктах правобережжя області, де це дозволяє безпекова ситуація.