У відсутності світла у Новій Каховці окупанти винуватять ЗСУ

2 месяца назад 0

Окупанти досі не можуть повернути новокаховчанам світло. І традиційно всю провину за це покладають на ЗСУ.

«У Новій Каховці через обстріл ЗСУ люди залишились без електрики , — пише окупаційна «Комсомольская правда». — Бойовики обірвали лінію електропередачі, у результаті чого місто і Робітниче селище залишились без світла. Наразі електродроти вдалось підняти, але аварійні роботи з відновлення припинені у зв’язку з українськими обстрілами». Дивно, що «українські обстріли» роботі окупаційних енергетиків заважають, а, наприклад, «достроковому голосуванню» або примусовій паспортизації — ні.

« Декілька разів на тиждень мобільна бригада співробітників міграційної служби об’їжджає маломобільних жителів з метою прийому документів на оформлення паспорту громадянина РФ і видачі вже готових паспортів, — повідомляє у Телеграм окупаційна адміністрація Нової Каховки. —  11 березня допомога в оформленні громадянства РФ була надана 11 маломобільним громадянам міського округу» .

Не бояться «українських обстрілів» і «спеціалісти відділу торгівлі», які, пише окупаційна адміністрація, «регулярно контролюють ціноутворення на соціально значущі продукти і товари», а ще «складають і передають у поліцію акти на виявлені факти продажу алкогольної продукції». Таких «спеціалістів» у окупантів достатньо, а от тих, хто може полагодити згорілі від перенапруги трансформатори, нема.

Богдан СТРАЖАК,