Україна отримала нову партію розвідувальних комплексів SurveilSPIRE

7 месяцев назад 0

Україна отримала нову партію мобільних розвідувальних комплексів SurveilSPIRE, які допомагають у знищенні безпілотних літальних апаратів. Про це повідомила пресслужба німецького концерну Rheinmetall.

У повідомленні Rheinmetall говориться, що до цієї партії увійшли 5 комплексів SurveilSPIRE. Таким чином, на озброєнні ЗСУ вже є 10 мобільних комплексів розвідки.

SurveilSPIRE – це інтегрована автономна система інформування про ситуацію, розроблена компанією DefSecIntel. Цей комплекс повністю автономний, він оснащується сильним штучним інтелектом. SurveilSPIRE може виявляти безпілотники та передавати інформацію про них до центрів управління. Там ухвалюють рішення про те, які системи ППО задіяти для знищення цих безпілотних літальних апаратів.

Комплекс складається з башти спостереження з обладнанням для цілодобового відеоспостереження, міні-дронів з автопілотом та системи керування. Башта спостереження може бути встановлена на трейлер (причіп) та оперативно доставлена до місця призначення. Для складання цієї розвідувальної башти потрібно 3 особи.

Комплекс SurveilSPIRE живиться від автономних джерел енергії та адаптується до різних ландшафтів, місцевості та погодних умов. Оператор не потрібний, тому комплекс працює незалежно від інфраструктури. Якщо інфраструктура буде пошкоджена (з різних причин), SurveilSPIRE продовжить нормально функціонувати.

Мобільні системи розвідки, такі як SurveilSPIRE, незамінні в сучасній війні. Вони в режимі реального часу надають розвідувальні дані, необхідні для прийняття рішень на полі бою. Ці системи спроектовані так, щоби бути дуже мобільними.

Комплекси SurveilSPIRE значно покращать ситуаційну поінформованість та можливості ЗСУ щодо збору розвідданих. З огляду на методи ведення війни, які використовуються російськими окупантами, ці системи можуть відіграти важливу роль у захисті критичної інфраструктури України.

Слід зазначити, що німецький концерн Rheinmetall активно допомагає Україні у боротьбі з російськими окупантами. Так, Rheinmetall та державна компанія "Українська оборонна промисловість" планують створити у Києві спільне підприємство. Воно займатиметься технічним обслуговуванням та виробництвом військових транспортних засобів.

Нагадаємо, раніше концерн Rheinmetall заявив, що розглядає можливість створення в Україні заводу, на якому випускатимуть сучасні танки. Німці вважають, що ЗСУ мають зараз можливості для повноцінного захисту важливих об'єктів від повітряних атак російських окупантів.