Українцям продають небезпечні продукти: де можна купити «отруєну» їжу

4 недели назад 0

Держпродспоживслужба наголошує на небезпеці, яку несе придбання продуктів у  місцях стихійної торгівлі , адже це створює  загрозу для здоров'я споживачів. Єдиними офіційними місцями для торгівлі харчовими продуктами є  продовольчі магазини та агропродовольчі ринки.
Це пояснили експерти . Там зазначили: значна частка скарг та звернень українців до Держпродспоживслужби стосується  небезпечних продуктів, які вони купили у місцях стихійної торгівлі – на вулицях, у дворах, на тротуарах, у скверах, парках, під'їздах тощо.

"Продукти, які продаються в непризначених для цього місцях, із необладнаного належним чином автотранспорту  в антисанітарних умовах , які не пройшли  ветеринарно-санітарної експертизи – це потенційна небезпека для здоров’я споживачів", – зазначили експерти.

Де безпечно купувати їжу Зі свого боку, зазначається, слід думати про небезпеку, яку несе придбання продуктів у неналежних місцях, де вони продаються в  антисанітарних умовах та без належних дозволів.  Офіційними місцями для торгівлі харчовими продуктами є лише  продовольчі магазини та агропродовольчі ринки.

Держпродспожив служба повідомляє, що у магазинах суб’єкти господарювання  несуть відповідальність за якість товарів, а на ринку продаж власної продукції дозволений лише за наявності  висновку ветеринарно-санітарної експертизи. Відповідно до законодавства, адміністрація ринку має право надавати торгові місця  лише після отримання відповідних висновків лабораторії.

Насамперед відповідальність за якість продукції  несе адміністрація ринку , а також закони України передбачають штрафи за  недотримання вимог щодо місць торгівлі. "Пам’ятаємо, що стихійна торгівля існує доти, доки на неї є попит", – наголошують у Держпродспоживслужбі.