З початку війни на Херсонщині загинули 11 медиків, 23 поранені

9 месяцев назад 0

На Херсонщині з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинули 11 медиків, 23 отримали поранення. Про це в телемарафоні "Єдині новини" повідомив керівник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його даними, загалом на Херсонщині від російського вторгнення постраждало 75% медзакладів.

" Повністю зруйновані 26 закладів охорони здоровʼя, приблизно 100 пошкоджені. Зараз тривають відновлювальні роботи. Повністю відновили дев'ять медзакладів. Частково — 31 лікарню. Крім цього в 15 населених пунктах працюють 17 модульних амбулаторій ",  розповів Прокудін.

Також голова ОВА повідомив, що в закладах Херсонщини працює 28 молодих спеціалістів після інтернатури. Відбулась ротація 15 вузькопрофільних спеціалістів з семи областей України: Дніпропетровська, Полтавська, Закарпатська, Вінницька, Сумська, Хмельницька і Одеська.

4 серпня 2023 року у Херсоні попрощались з лікарем Дмитром Білим, який загинув 1 серпня внаслідок російських обстрілів однієї з лікарень.

Раніше Херсонський обласний онкодиспансер повідомив, що 3 травня від отриманих поранень внаслідок російського обстрілу Херсона завідувач гінекологічного відділення Олександр Моргунов.

Також відомо, що російські війська обстріляли бригаду "швидкої допомоги" у Бериславі. Поранені двоє фельдшерів, які їхали на виклик до пораненої жінки. Авто "швидкої" зачепили уламки снарядів.