З «соціальним» вугіллям обдурили не лише генічан

3 месяца назад 0

Про мільярд рублів, який, буцімто, виділено «за дорученням» путіна на «реалізацію важливої соціальної програми з безкоштовного забезпечення жителів Херсонської області вугіллям», колаборанти не втомлюються повторювати у соцмережах ні вдень, ні вночі.

От і начальник юридичного відділу окупаційної адміністрації Генічеська Олександр пінаєв нагадав у своєму телеграм-каналі про те, що «мешканці кожного домоволодіння з пічним опаленням мають право безкоштовно отримати з розподільчих майданчиків у своїх населених пунктах дві тонни вугілля на поточний рік». Коментатори відразу поділились на два табори: одні з них, яких більшість, твердого палива зовсім не отримали, інші отримали, але по одній тонні.

Зрадник тут же взявся виправдовувати спільників: «Як раніше повідомив Уряд Херсонської області у соцмережах, кожна родина зможе отримати до 2-х тонн вугілля! Не по 2 тонни, а до 2 тонн! Хто у школі вчив математику, той знає, що це — різні величини!» Тоді одні генічани нагадали пінаєву, що у початковому варіанті тексту «до» написано не було, а інші написали, що згодні і на 100 кг, аби їх лише дали, тому що самому назбирати на вугілля (1 тонна = 14 тисяч і більше рублів) проблематично. Проблеми з вугіллям не лише у Генічеську і Лазурному (про останнє NewDay иа писав раніше), а і, наприклад, у Новій Збур’ївці. Туди, як зізнався у Телеграм «депутат» «обласної думи» Євгеній кузьмін, тверде паливо зовсім не завезли. Але додав що він «особисто з головою району контролює це питання», тому ксерокопію паспорту рф для отримання «соціального» вугілля приносити треба все одно.

Богдан СТРАЖАК,