За матеріалами СБУ ще троє колаборантів з Херсонщини отримали підозру за співпрацю з окупантами

2 месяца назад 0

СБУ продовжує викривати осіб, які обійняли посади в лавах окупаційних адміністрацій.

Про це повідомила пресслужба СБУ Херсонської області.

Так, на Херсонщині Служба безпеки викрила ще трьох колаборантів, які добровільно погодились співпрацювати з ворогом.
Двоє з них «служили» окупаційній владі на посадах у «военно-гражданской администрации Херсонской области».

Однією з фігуранток є ексфінансистка Херсонської торгово-промислової палати.

Маючи певний досвід, жінка погодилась на пропозицію від окупантів на посаду «заместителя главы вга Херсона по экономике и финансам».

Ворожа поплічниця комплектувала підпорядкований їй відділ кадрами. Погоджувала проєкти бюджетів, фінансування та бухгалтерського обліку.

Також вона «опікувалась» соціально-економічним розвитком міста – передавала в управління «міської влади» приватні об’єкти Херсона, які, начебто, не мали власника. СБУ відомо, що, аби приховати свою злочинну діяльність, колаборантка використовувала у своїй «діяльності» псевдонім.

Інший прихильник ворога очолив у «вга» так званий «отдел по контролю за эксплуатацией зданий и сооружений и капитального строительства министерства здравохраннения Херсонской области».

На псевдопосаді колаборант інспектував проведення ремонтних робіт та стан комунальних споруд організацій, які були підзвітні незаконно створеному органу владі.

Оперативниками СБУ встановлено мешканця села Коробки Каховського району. Окупанти призначили його «керувати» селом.
На посаді «главы Коробковского территориального управления Каховского муниципального округа» зрадник закликав односельців до підтримки та допомоги окупаційним військам.

Він видавав російські «пенсії» та схиляв місцевих мешканців оформлювати паспорт рф, вимагав дотримуватись режиму, встановленого загарбниками.

На підставі задокументованих фактів слідчі СБУ цим фігурантам повідомили про підозру за ч.5 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Заходи з викриття зловмисників проводили співробітники СБУ Херсонської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.