За угон мопеду мешканець Херсонщини отримав 3 роки позбавлення волі умовно

2 года назад 0

Злочин стався в серпні 2020 року в селі Громівка Новотроїцької територіальної громади. Того дня в місцеву поліцію звернувся 40-річний мешканець села. Чоловік розповів, що напередодні ввечері відпочивав із друзями у кафе, куди приїхав на мопеді. Транспортний засіб він залишив біля розважального закладу, а коли зібрався їхати додому, то виявив відсутність свого двоколісника.
Поліцейські швидко встановили особу зловмисника та розшукали викрадений мопед. Наразі суд обрав підозрюваному покарання.
Під час першочергових слідчих дій правоохоронці переглянули відео з камер спостереження встановлених на закладі, а також на одній із вулиць поблизу кафе. В об’єктив однієї з камер потрапив момент скоєння злочину – зловмисник вийшов з того самого кафе, сів на мопед і поїхав.
Працівники карного розшуку зробили фото зі стоп кадрів відео, де чітко було видно обличчя. Далі правоохоронці опитали громадян, які в той день відпочивали у кафе. Із показів відвідувачів поліцейські встановили, що підозрюваний мешкає у с. Строганівка Чаплинського району. За його домашньою адресою негайно виїхала група оперативників. Там на подвір’ї вони й знайшли угнаний мопед.
Зловмисником виявився 23-річний хлопець, який раніше в поле зору правоохоронців не потрапляв. Підозрюваний пояснив, що приїхав до знайомих в сусідній район і не знав, як повернутися до себе додому. А коли вийшов з кафе і побачив мопед, одразу вирішив ним скористатись.
Суд визнав чоловіка винним у інкримінованому йому злочині та обрав покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з випробувальним строком на той самий строк та покладенням обов’язків, передбачених п.п.1.2 ч.1 ст.76 КК України, а саме: періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.
Відділ комунікації поліції Херсонської області