Забирати крадену машину Колихаєва у Лагути буде одеський суд

1 год назад 0

Малиновський районний суд Одеси прийняв до розгляду позов ексдружини мера Херсона Ігоря Колихаєва до ексгубернатора Херсонщини Геннадія Лагути.
Про це йдеться в інформації на порталі Судова влада України.
Позовна заява Олена Савіної надійшла до суду 24 лютого. В ній вона просить визнати недійсними та скасувати довіреності, договорів купівлі-продажу транспортного засобу, а також скасувати державну реєстрацію автомобіля та визнати за нею права власності.
Мова йде про автомобіль Toyota Highlander, який  у Олени Савіної, яка є колишньою дружиною Ігоря Колихаєва. 
За інформацією слідства, Лагута на початку повномасштабного вторгнення Росії отримав у тимчасове користування службову машину.
В СБУ вважають, що чиновник сам звернувся до місцевої підприємниці з проханням надати йому позашляховик у безоплатне користування «для службових цілей». 
“З патріотичних мотивів, маючи бажання допомогти, жінка погодилася виділити йому транспортний засіб”, – повідомили в СБУ. 
У липні 2022 року Лагута підробив довіреність від власниці автомобіля щодо прав на його відчуження.
У вересні на підставі підробленого документу Геннадій Лагута “продав” авто своєму підлеглому – керівнику патронатної служби Херсонської ОВА Андрію Зайцю, а на наступний день той «перепродав» його своєму керівнику назад.
Далі колишній голова Херсонської ОДА зареєстрував машину на своє ім’я.
Наразі на транспортний засіб накладено арешт. У ході експертизи встановлено, що на “нотаріальній довіреності” поставлено підроблений підпис підприємниці.
За це Геннадію  за двома статтями Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі. 
Не очікуючи рішення суду в кримінальній справі, Савіна вирішила забрати авто.
Третьою особою у справі є приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Гришаєва Ірина Вікторівна.