Заборона в’їзду на Херсонщину іноземним волонтерам: як жителі отримуватимуть гуманітарну допомогу

3 месяца назад 0

На Херсонщині ввели обмеження на відвідування іноземними волонтерами низки населених пунктів, які потерпають від постійної російської атаки. В ефірі телемарафону "Суспільне. Спротив" керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк та перший заступник голови облради Юрій Соболевський прокоментували таке рішення місцевої влади.
За словами  Наталії Гуменюк,  рішення прийняли через безпекову ситуацію, бо російська армія прицільно атакує місця скупчення людей та волонтерські місії — як іноземні, так і українські.

"Але це не означає, що люди залишаться без гуманітарної допомоги, просто вона буде більш систематизована і контрольована, з уникненням скупчень людей, організована інакше. Працюємо над тим, щоб не прибували у населений пункт кілька груп волонтерів, у той час, як жителі інших населених пунктів не отримують допомогу взагалі. Це буде більш скоординована робота, по перерозподілу, правильної поведінки у зонах активних бойових дій і збереження життя" , — каже Гуменюк.

Доступ до заборонених населених пунктів буде знято, коли зміниться безпекова ситуація, говорить перший заступник голови ОВА  Юрій Соболевський .

"Для українських волонтерів таких обмежень немає. Волонтери виконують велику гуманітарну місію. Завдяки десяткам цих організацій, сотням, тисячам людей, які залучені, гуманітарна ситуація на Херсонщині, як мінімум задовільна. Волонтери привозять карети "швидкої" допомоги, спецтранспорт ДСНС і багато чого іншого" , — повідомив Соболевський.