Залишені західними інвесторами на окупованій Херсонщині об’єкти загарбники передають місцевим «бізнесменам»

6 месяцев назад 0

Можливо, є місця, з яких і вивозити вже нема чого

Схоже, що після деокупації «нових регіонів РФ» Україні доведеться здебільшого не відновлювати промисловість, а фактично знову створювати її з нуля. «Уряд» захопленої частини Херсонської області вже зробив все, аби повторити донбаський сценарій.

Голова окупаційного «Міністерства економічного розвитку Херсонської області»  Ервін Мусаєв зауважив, що чимало виробничих потужностей та інфраструктури простоюють без діла. Так сталося через те, що в окуповані території Херсонщини західні інвестори цілком очікувано припинили вкладати кошти.  через загарбницькі джерела дізнався, що згідно з рішенням окупаційних адміністрацій ці активи перейдуть до місцевих «бізнесменів».

Втім, логічно буде припустити, що ефективність і відтепер не збільшиться, але з іншої причини: підприємства просто «поріжуть» і вивезуть до РФ, як це було в Донецькій та Луганській областях. Окупанти не зацікавлені у великій кількості робочих місць, якщо місцеві мешканці не працюють на їхні інтереси. А інших інтересів, крім мілітарних, зараз нема.