ЗСУ продовжують розширення плацдарму на лівобережжі Херсонщини

3 месяца назад 0

Збройні сили України продовжують розширювати та утримувати позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області, знищивши 69 російських окупантів та відбивши штурмову атаку напередодні.

Про це у Оперативному командуванні "Південь".

Що відомо? "В операційній зоні Сил оборони півдня триває контрбатарейна боротьба. Але ворог не полишає свого наміру вибити наші підрозділи із зайнятих позицій на лівобережжі Дніпра. Протягом доби спромігся на 1 штурмову атаку без підтримки бронетехніки. Зазнавши безповоротних і санітарних втрат у кількості понад 40 штурмовиків, знову відійшов на свої вихідні позиції. Наші воїни продовжують заходи щодо розширення та утримання плацдарму",  — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що окупанти не припиняють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, продовжують системне застосування великої кількості ударних дронів.

Окрім того, Силам оборони вдалося знищити на півдні за минулу добу 69 окупантів, 8 гармат, в тому числі 2 гаубиці типу "Мста", 4 міномети, 18 одиниць автомобільної техніки, 1 човен та 2 генератори.

"Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах. Знищено ворожий бліндаж та польовий пункт боєпостачання", — додали в ОК Південь.

Що було раніше? Через масову втрат літаків РФ почала більш обережно застосовувати судна на півдні України. На цій ділянці фронту суттєво знизилася активність авіації. Про це заявила начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня  Наталія Гуменюк .

"Вони (росіяни — Ред.) переорієнтовують її наразі на перебування над акваторією морів — Азовського або Чорного. Тільки звідти застосовують пуски ракет. Тобто засоби авіаційного ураження продовжують застосовувати, але дещо інші. Керовані авіабомби не застосовують вже протягом кількох діб",  — розповіла вона.

Протягом тижня на півдні окупанти випустили лише одну КАБ. Влучання авіабомби сталося на відкритій площі, руйнувань та постраждалих не зафіксовано.

"Однак, це збіглося за часом зі збиттям чергового Су на Сході й ми побачили, як тактична авіація згрупувалася і повернулася на летовище", — наголосила Гуменюк.