ЗСУ створили плацдарми, щоб рухатись вперед. Генерал Богдан про ситуацію на лівому березі Дніпра

6 месяцев назад 0

Українські війська створили початкові плацдарми на лівобережжі Херсонщини для того, щоб закріпитись і доставити через Дніпро бронетехніку, бойові спорядження та рухатись вперед до Кримського перешийку.

Про це в ефірі Інформаційного стріму розповів  генерал-лейтенант, ветеран зовнішньої розвідки України Василь Богдан.

За його словами, ворог намагався якомога потужніше вибудувати свої оборонні споруди, замінувати території і зробити все для того, щоб унеможливити просування українського військового контингенту.

“Але заяви Генштабу і командувачів свідчать про те, що вдалося нашим військам форсувати Дніпро і в декількох місцях створити початкові плацдарми для того, щоб рухатись вперед. Вони створюються для того, щоб закріпитись і доставити туди через Дніпро бронетехніку та інші бойові спорядження, накопичити потужний кулак військових силі і потім рухатись вперед до Кримського перешийку, щоб пізніше розібратися і з самим Кримом, і з півднем України. Ця робота нелегка”, – каже генерал-лейтенант.
Ветеран зовнішньої розвідки каже, що така робота ЗСУ спрямована на те, щоб убезпечити правобережжя і сам Херсон від постійних російських обстрілів та ударів по мирному населенню та інфраструктурі.

“Вже настав час убезпечити звільнені правобережжя і Херсон від постійних артилерійських обстрілів, в тому числі із застосуванням авіації, і нанесення шкоди як інфраструктурі, так і мирному населенню. Поставили таку задачу, щоб також стратегічно вирішити питання в напрямку звільнення всього півдня і Криму. Це також пов’язано з тим, щоб відтягнути сили ворога з тих напрямків, де він зараз починає інтенсивно, перед президентськими виборами в Росії, атакувати і пробувати відбити позиції. Це ми знаємо Авдіївський, Мар’їнський, Куп’янсько-Лиманський, Бахмутський напрямки”,  – зазначив Василь Богдан.Нагадаємо, що сьогодні , 17 листопада, морська піхота офіційно підтвердила, що Сили оборони  закріпилися на кількох плацдармах на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку.

У Генштабі зазначили, що Збройні сили України на лівому березі Дніпра проводять диверсійні, рейдові та розвідувальні дії. Головна мета цієї роботи – відтіснити ворога якомога далі від правого берега.