БСФК (Бровари) – «Дніпро» (Херсон) – 0:4

2 года назад 0

17.01.22. УХЛ.  БСФК (Бровари) – «Дніпро» (Херсон) – 0:4  (0:2, 0:1, 0:1)

Шайби : 0:1 – Дворник (Кирющенков, Бандуркін), 7:22. 0:2 – Попов (Сергєєв, Севанькаєв), 13:11. 0:3 – Сергєєв (Попов, Саврицький), 27:11. 0:4 – Попов (Сергєєв, Севанькаєв), 49:56.

БСФК : Сушак (Майко); Логач – Кисельов, Д.Давидов – Дахновський, Трошкін – Козловський, Іщенко – І.Бойко; Стецюра – Ступак – Бородай, Алдамжаров – Бешаров – Пасманік, Грабовецький – Андрющенко – Панченко, Р.Бойко – Портной – Кривоножкін. Тренер – Олександр Бобкін.

«Дніпро»:  Писаренко (Сулютін); Голубич – Саврицький, Павлов – Ратушний, Панков – Будько; Попов – Сергєєв – Севанькаєв, Кирющенков – Хамматов – Тищенко, Бондаренко – Бандуркін – М.Дворник, Русаков, Булах, Горєчішніков. Тренер – Віктор Богатирьов.

Кидки :23 (7+6+10) – 37 (19+6+12). Штраф : 4 (2+0+2) – 10 (0+8+2).  

Стартовий розклад для команд був таким. Для 85% гравців господарів льоду це була четверта гра за чотири дні (з урахуванням уїк-енду в МХЛ), команду поповнив захисник  Денис Давидов .

У “Дніпра” відбулася чергова ротація складу: замість відзаявлених  Микити Кардашова  та  Олексія Зайцева  ряди “щук” поповнили екс-гравці ХК “Маріуполь” захисник  Максим   Гречішніков  та форвард  Артем Севанькаєв . Через застуду пропускав матч  Олексій Басков .

БСФК на куражі після перемоги над “Кременчуком” та виграних двох зустрічей із “Молодою гвардією” помчав уперед, але наткнувся на жорстку оборону гостей. Херсонці остудили запал броварчан зустрічними атаками, і далі обидва колективи видали швидкісний, але коректний хокей.

Кидок  Платона Попова  парирує  Назар ій Сушак , здалеку перевірив голкіпера  Кирило   Будько . На 6-й хвилині  Віталій Кірющенков  намагався проштовхнути шайбу під щитками. Але вже за хвилину його кидок у бік воріт, а  Микола Дворник  одним дотиком переправляє її у сітку – 0-1.

Денис Бородай  з незручної руки спробував перекинути голкіпера, але шайба пішла вище за ворота. На віражі вирішив прорватися до позицій  Сергія Писаренка   Ярослав   Панченко , але врізався у стійку.

На 14-й хвилині міг забивати дебютну шайбу  Артем Севанькаєв , але гол відбувся вже наступної миті.  Олексій Сергєєв  зберіг шайбу у боротьбі за воротами, зряче віддав пас на п’ятачок, а Попов розстріляв відкритий кут – 0-2.

Намагаються розмочити рахунок броварчани,  Тимур Бешаров  прострілює на  Олексія   Дахновського  – голкіпер забирає шайбу. На останній хвилині – перше вилучення у матчі ( Леонід Пасманік ). Слідує розіграш, кидок від синьої лінії завдає  Дмитро Саврицький , але цифри на табло не змінюються.

Хвилину та 12 секунд у більшості на старті 2-го періоду “Дніпро” грав у більшості. Незважаючи на кидки, збільшити рахунок вдалося вже в рівних складах. Сергєєв добиває після кидка  Максима Гречишникова  – 0-3.

“Дніпро” продовжує атакувати, але постріл  Гліба Бандуркіна  припадає у воротаря. БСФК огризається атаками Бешарова та Бородая, Пасманік кружляє навколо воріт.

Севанькаєв отримує пас на вихід один з голкіпером, але не встигає підробити собі шайбу під точний кидок. 31-а хвилина – на лаві штрафників  Кирило Бондаренко . За півхвилини компанію йому складає Саврицький. Помиляється Горечишников – і теж їде до штрафбоксу. Але навіть за три хвилини гри 5х3 херсонці не дали господарям створити щось небезпечне для своїх воріт. Тільки Горечишников вийшов на лід, як у боротьбі із захисником стикається з голкіпером броварчан і знову видаляється.

Тільки на 37-й хвилині “Дніпро” нарешті опинився у повному складі і знову почав комбінувати у зоні суперника. Пішов кидок за кидком здалеку, але й господарі зуміли відстояти свої ворота до перерви.

Початок 3-го періоду затримався, і щуки рвонули зі старту вперед. Кидають Попов, Кирющенков – голкіпер, атаку  Булата Хамматова  блокують захисники. Підступно кидав з-під захисника  Богдан Ступак  – закриває кут Писаренко.

Бешаров у боротьбі з Сергєєвим за воротами упускає шайбу, а Попов одним рухом відправляє шайбу під перекладину. 0-4? ні, арбітри після відеоперегляду вирішують, що форвард броварчан не просто так зачепився за ключку Сергєєва. “Дніпро” і в меншості проводить атаку, яку Кирющенков ледь не завершує взяттям воріт.

На 47-й хвилині БСФК проводить масовану атаку, але “щуки” продовжують “сушити” гру. А на 50-й хвилині Сергєєв знаходить пасом вільного Попова, двоє суперників кидаються на нього, але Платон із центру зони чітко відправляє снаряд у “дев’ятку” воріт – 0-4..

Броварчани збилися на індивідуальну гру, а захисникам “Дніпра” це було лише на руку. Хвилин за 5 до сирени херсонці по-господарськи розташовуються в зоні БСФК і змушують суперника фолити. Остання хвилина – господарі хочуть забити шайбу престижу, а Попов робить усе для хет-трику. Але нікому досягти своєї мети так і не вдалося.

“Щуки” виходять на 3-е місце у турнірних перегонах, а “суха” серія  Сергія Писаренка  складає 135:32 хвилин.

Головний тренер “Дніпра”  Віктор Богатирьов  у післяматчевому інтерв’ю зазначив:

– Тяжкий був початок, ми з коліс, затрималися трохи в дорозі. Але хлопці виявили волю, рухалися. Гарні моменти створювали. Нові гравці вписалися, я задоволений. У другому періоді чотири хвилини, мабуть, у меншості вистояли. Але гра поки що влаштовує.

Все залежить від настрою, сьогодні він був добрий. До хлопців дійшло, що треба налаштовуватись на будь-якого суперника. Молоді, не молоді … У нас завжди важкі матчі виходять з “барсами”, БСФК. Команда гідна, вони себе в Кременчузі показали. Нам зараз у дорогу і готуватися до зустрічі із “Соколом”.

Джерело: Новини «Дніпро» – «Дніпро»