4.03.22 — Міський голова Нової Каховки повідомив про оперативну ситуацію в громаді

2 года назад 0

Сьогодні, 4 березня, міський голова Володимир Коваленко надав редакції Online НК оперативну інформацію щодо ситуації в Новокаховській територіальній громаді.

Станом на 08:00 місто Нова Каховка, села Дніпряни і Райське забезпечені електро- та газопостачанням. Вода подається безперебійно. У селищі Козацьке відновлено електропостачання (за виключенням частково двох вулиць). Водо- та газозабезпечення відбувається в штатному режимі. У селищі Веселе повністю відсутнє електро- та водопостачання, газозабезпечення відбувається в штатному режимі.

Комунальні заклади намагаються працювати в міру своїх можливостей. Підприємці міста надали допомогу пальним для КП “Екосервіс”, який почав вивозити побутові відходи з міста. Також пальним забезпечили “швидку допомогу”. Центральна міська лікарня працює в штатному режимі. Центр первинної медичної допомоги працює в черговому режимі. В поліклініці щоденно відвідувачів приймає черговий лікар-терапевт. Сімейні лікарі постійно знаходяться на телефонному зв’язку.

Сьогодні о 10:30 за рахунок створення “зеленого коридору” з Таврійська будуть вивезені мешканці Нової Каховки. Цим питанням займається керуючий справами Віталій Кубатко.

Продовжується збір продуктів для мешканців Козацького і Веселего. Також для них почали приймати адресну допомогу від родичів та друзів, які мешкають у Новій Каховці. Чергову партію планується відправити сьогодні о 09:00.

Цим же рейсом буде відправлена продуктова допомога мешканцям села Одрадо-Кам’янка. Вони звернулись до керівництва Нової Каховки за допомогою. У них закінчився хліб та закінчуються продукти харчування. Їм планується передати 400 хлібин та борошно і крупи.

З фонду, який відкрито на рахунку Олени Силки закуплено на 28 000 грн. борошна та круп. Частина цих продуктів буде передана в Одрадо-Кам’янку, а інша частина буде використана для приготування їжі евакуйованим мешканцям Козацького та Веселого.

Цим комплексом питань переймаються заступники міського голови Олег Тарабака та Леонід Чурсинов, радники Володимир Сироватка та Василь Акуленко. Автобус на інший бік Дніпра супроводжуватиме Олег Тарабака особисто.

Депутат міської ради Олена Ходорковська домовилась зі львівським благодійним фондом “Із янголом на плечі” про доставку для мешканців Новокаховської громади гуманітарної допомоги. Машина вже прибула до селища Мар’їнське і вигрузилась. Далі їхати немає можливості. Міський голова Володимир Коваленко домовився з головою селища Воронцовка, що вони заберуть цю допомогу до себе, а потім буде вирішуватись питання доставки її у Нову Каховку.

На міському ринку та на базі УПТК відкрились деякі торгівельні точки.

Пекарня в селі Райське випікає хліб для забезпечення Центральної міської лікарні та інших потреб міста.

Велика подяка волонтерам серед приватних підприємців, які допомогають продуктами харчування та вирішують комплекс інших питань!

ТРИМАЙМОСЯ!!!