Жителі Каховки чотири дні не можуть потрапити до сімейних лікарів

3 года назад 0

За зверненням читачів

Поліклініка житломасиву Свєтлово залишилась без інтернету.

Чотири дні не може потрапити до свого сімейного лікаря 61-річна каховчанка Людмила Галюлько. Через відключення місцевої поліклініки від інтернет-зв’язку тут припинили запис на прийом до медиків. Також тут перестали видавати паперові сертифікати про щеплення від ковід-19.

— Я не робила раніше щеплення, оскільки мала серйозні проблеми зі здоров’ям. Тепер вирішила вакцинуватися та спочатку хотіла отримати консультацію у сімейного лікаря, чи не маю я якихось протипоказань. Але з’ясувалось, що потрапити до нього неможливо. Четвертий день ходимо з чоловіком до поліклініки на Свєтлово і не можемо записатися на прийом: не працює інтернет. Спробували потрапити до лікаря за “живою чергою”, але це був якийсь жах, бо людей дуже багато. Так же і мій чоловік не може потрапити до свого лікаря, щоб отримати паперовий сертифікат про вже проведену вакцинацію. З такою проблемою стикається багато людей. А коли запрацює інтернет у поліклініці — ніхто не знає. Ми спробували звернутися телефоном до виконавчого комітету Каховської міськради, але там нас просто “послали”. Сказали “дзвоніть куди хочете, ми нічого не знаємо”, — розповіла Людмила Галюлько.

Прокоментувати ситуацію ми попросили директора Каховського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Олександра Антоненка. Він підтвердив, що проблема в житломасиві Свєтлово дійсно виникла через відключення інтернет-зв’язку.

— Інтернет у місцевій поліклініці не працює з четверга, 21 жовтня, не з нашої вини. Обидва провайдери не можуть полагодити зв’язок, оскільки їхні робочі бригади захворіли. Подібного раніше ніколи не було: максимум не було інтернету 1 день. А щоб так довго — вперше. Коли він запрацює я сказати не можу. Коли його відновлять, люди знову зможуть записуватися до своїх сімейних лікарів і отримувати паперові сертифікати про вакцинацію, — сказав Олександр Антоненко.

Нагадаємо, що в Україні законну силу має не лише паперовий, а й електронний сертифікат про вакцинацію, який можна отримати на власному смартфоні за допомогою застосунку “Дія”.

Олег БАТУРІН.