Україна впроваджує бустерну дозу вакцини проти COVID-19

2 года назад 0

Наказ про введення бустерної  дози вакцини підписав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Додаткове щеплення  проти коронавірусу  українцям рекомендувала Національна технічна група експертів з імунопрофілактики (НТГЕІ). Бустерну дозу вакцини дозволили для людей у віці від 60 років. Отримати її можна через 6-9 місяців від дати другого щеплення. Перевага надаватиметься м-РНК-вакцинам — «Moderna» та «Comirnaty/Pfizer», незалежно від того, якою вакциною людина щеплювалася до цього. За відсутності м-РНК-вакцин дозволяється робити бустерну дозу іншою вакциною, яка наявна в Україні. Після отримання додаткової дози термін дії COVID-сертифіката продовжується.

Бустерну дозу собі ввести вирішив головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич. Про те, що зробив такий укол, він повідомив на власній сторінці у Фейсбук.

«Сьогодні отримав третю, так звану «бустерну» дозу вакцини проти COVID-19! Дякую працівникам поліклініки № 1 КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша»! Нагадаю, що бустерна доза дозволена Міністерством охорони здоров’я України для медичних працівників та працівників інтернатних установ соціального захисту. Вакцинація сьогодні це не питання вибору, це питання життя та безпеки людей! Вакцинуймося заради життя!», — написав Юрій Ромаскевич.

Марина САВЧЕНКО.